Bezienswaardigheden

Binnen een straal van 30 kilometer bevinden zich zes van de elf Friese steden. Ieder met hun eigen karakter en veel bezienswaardigheden en leuke uitjes voor een gezellig dagje weg. Hier kunt u genieten van een drankje op het terras, een musea bezoeken of lekker gaan winkelen. In ieder plaatsje is genoeg te doen en te beleven voor zowel jong en oud. Maar de stad Leeuwarden zelf staat natuurlijk ook bol van cultuur en musea. Want het is niet zomaar dat Leeuwarden is gekozen tot de Culturele Hoofdstad 2018 van Europa. Breng ook eens een bezoek aan De Harmonie of De Oldehove, de scheve toren in het centrum van Leeuwarden, met een bijzonder verhaal. Tevens vindt u in de winkelstraat zelf talloze leuke winkeltjes, galerieën en eetgelegenheden. Op circa 10 minuten rijden met de auto of met de bus (bushalte op 300 meter van de camping) bent u al in Leeuwarden.

Afbeelding Vijversburg

Natuur en cultuurpark Vijversburg
Dit park met vijverpartijen, bossen, een uitkijktoren, reigerkolonie en diverse kunstobjecten is zeer geschikt voor mensen die gek zijn op natuur, cultuur en tuinen. Het park wordt ook wel het 'Bos van Ypey' genoemd en ligt op korte afstand van camping De Kleine Wielen. Wat is er mooier om heerlijk te genieten in een moderne boomhut, gemaakt van metaal en kunststof of om lekker vlotje te varen in de smalle en ondiepe watertjes van het Labyrint. Lekker actief in de buitenlucht en voor de kinderen een ideale plek om heerlijk te spelen.
Website Vijversburg

Natuurmuseum Fryslan
In Natuurmuseum Fryslan gaat u zelf op avontuur in de natuur. Een museum voor kinderen, ouders en grootouders, natuurliefhebbers en iedereen die op een leuke manier kennis wil maken met de natuur! Hier vindt u tal van informatie, opdrachtjes, proefjes, spelletjes, bijzondere dieren en planten en nog veel meer. Ooit door een onderwaterwereld gelopen? Insecten worden in de spotlight gezet en er is een heuse schatkamer waar steeds weer iets nieuws te zien is.
Website Natuurmuseum Fryslan

Afbeelding Natuurmuseum-Frysland
Afbeelding Scherjons-klompenmuseum

Scherjon's Klompenmuseum
Bij Scherjon's Klompenmuseum worden nog iedere dag klompen gemaakt. En hoewel dat een tijd geleden nog heel normaal was, is dat vandaag de dag uniek! Heeft u altijd al willen weten hoe dit precies in zijn werk gaat of wilt u graag wat meer weten over de geschiedenis van de klomp? Kom een dag naar het Klompenmuseum en bekijk zelf hoe klompen worden gemaakt. Voor de kinderen worden er leuke dingen georganiseerd zoals klomp schilderen of een potje klompgolfspelen.
Website Sherjon's klompenmuseum

Wijn en Cultuurhoeve Thabor
Heeft u interesse in wijn? Of wilt u hierover gewoon meer te weten komen? Bij Wijn en Cultuurhoeve Thabor in Ysbrechtum, nabij Sneek, kunt u terecht voor een leuke wijnproeverij gecombineerd met een bezoekje aan de wijngaard. Geen buitenlandse wijn, nee wijn van eigen bodem. U heeft de keuze uit drie verschillende proeverijen waarbij u meer te weten komt over hoe de wijnen worden gemaakt, welke aandacht het allemaal nodig heeft en welke verschillende soorten er allemaal zijn.
Website Wijn en Cultuurhoeve Thabor

Afbeelding Wijnencultuurhoeve
Afbeelding Fries-scheepvaart-museum

Fries Scheepvaart Museum
Honderden scheepsmodellen, scheepsinterieurs, schilderijen, instrumenten en gereedschappen vertellen u de geschiedenis van de Friese Scheepvaart. Van de 17e-eeuwse zeevaart tot aan de hedendaagse zeilsporten. Ook komt u meer te weten over de Friese schippers en kooplieden. Want hoe leefden deze mensen en welke werkzaamheden verrichten ze? Ook voor kinderen is een bezoek aan het Fries Scheepvaart Museum aan te raden. Zo zijn er spannende zoektochten en kinderactiviteiten te doen die uw dagje weg helemaal compleet maken.
Website Fries Scheepvaart Museum Thabor

  • Recron logo
  • International CamperCard logo
  • ACSI logo